Underlätta klädtvättandet – köp en tvättmaskin

Det är få gånger i livet som en tvättmaskin är värd sin vikt i guld, men barnaåren är definitivt en sådan. Hur många gånger har du inte suckat över dessa bokade tvättider som måste passas och stönat över springet i trapporna mellan tvättstugan och lägenheten?

En egen tvättmaskin är naturligtvis bekväm för gemene man, men för den som har småbarn kan den nästan förändra livet. När barnet börjar äta själv, eller när det skett en olycka i sängen, eller när eländen som vinterkräksjukan härjar, står en egen tvättmaskin förmodligen högst upp på önskelistan.

Investera i en tvättmaskin

Det finns otroligt många fördelar med att ha en egen tvättmaskin när barnen är små. Dels behöver du inte ha ett vansinnigt lager av barnkläder om du kan tvätta när du vill och du behöver inte oroa dig för att missa någon tvättid. Att investera i en liten men bra tvättmaskin kommer att bli det bästa du har gjort. Du kommer inte att behöva rusa ner i någon källare på kvällstid, eller försöka passa in tvättiden när barnet sover. Du kan ladda och köra maskinen när du vill och hänga tvätten när du får tid.

“Du behöver inte gå någonstans.”

Fördelar och nackdelar

Fördelen med att äga sin egen tvättmaskin är utöver ovan sagda att den också är tidsbesparande, eftersom du har den i din lägenhet. Du behöver inte gå någonstans. Det kan också vara skönt att slippa gå ner i en källare eller någon annan lokal på kvällen, ur ren säkerhetssynpunkt. Det finns inte några egentliga nackdelar med att ha en egen tvättmaskin. Inte ens elkostnaden för denna behöver bli särskilt hög. Med detta sagt, finns det tillräckligt med plats att klämma in en liten tvättmaskin i badrummet, så gör det. Du kommer att tacka dig själv.