Slitstarka kläder till barnet

leker i snön

De flesta föräldrar vet hur viktigt det är med bra kläder för barnen. Det innebär alltså att de ska vara vattentåliga och även tåla en hel del slitage. Många föräldrar upplever det som att kläderna går sönder direkt de satt på dem jackan. Men det finns en lösning för dessa uppgivna föräldrar.

Något som många föräldrar upplever är slitna och trasiga kläder. Ibland kan det bara ta en lek innan kläderna är förbrukade. Därför kan det vara skönt att tänka på en del saker för att dels spara pengar, men också på kläderna.  Det kan också vara skönt att veta att barnet är varmt och har bra kläder på sig.

  • Van dig vid att barnet sliter ut kläderna. I början kan det vara svårt att komma överens med den biten av föräldraskapet.
  • Köp bra kläder, såsom Didriksons, täckbyxor, jackor och gummistövlar i slitstarkt material. Glöm inte att kläderna gärna får vara en storlek större eller två då barnen växer. Det är lättare att vika upp än att vika ut.
  • Tänk kvalité före kvantitet, många småbarnsföräldrar har knappast en hel förmögenhet att spendera på barnets kläder. Tänk dock så att ett flertal små utgifter blir större än en lagom utgift en gång.

Det är viktigt att vi som föräldrar inte hämmar våra barns lek genom att tvinga dem vara hela och rena. På så vis kan inte barnet utveckla sin lek om den måste fokusera på att inte smutsa ner sig. Fokus har lagts på att barnet ska ha snygga och dyra kläder när de egentligen är i behov av trygga och praktiska kläder.