Sådan mamma sådant barn

Ibland kan det vara underhållande att sitta på en uteservering och blicka ut mot förbipassagerare för att se alla hundägare och vad de äger för hundras. Detta då man kan se ett mönster i hur personen ser ut samt vilken ras de äger. Nu när modet går ner i åldrarna och fler och fler blir intresserade kan man även se likheter mellan föräldrar och barn i hur de klär sig och uppträder. Se bara på hur artister ser ut och hur deras barn klär sig. Det är ganska lätt att para ihop vilket barn som tillhör vilket kändispar.

”Man märker att barnen tycker att det är viktigt att de känner sig fina. Det har krupit nedåt i åldrarna, min dotter är bara två år och hon byter säkert kläder 4–5 gånger om dagen.
Men det här är för föräldrarna också, så att de tycker att det är kul att köpa kläder till barnen. Det är ju därför vi arrangerar Mode- &Designveckan; för att skapa mer försäljning.” (läs mer här)

Stilen smittar av sig

Ja, våra barn ser upp till oss och härmar oss. Köper vi ett snyggt glittrigt halsband kommer vårt barn vilja låna det. Och om vi använder flugor eller slips kommer vårt barn med stor sannolikhet att vilja vara lika fin som pappa. Som Nina Dahlberg säger i citatet så blir det mer intressant och roligt att handla kläder till och med sitt barn och den gillar att klä upp sig. Äpplet faller inte långt från trädet.