Så blir barnets sovrum mysigt och ombonat

Att göra sovrummet för barnet trivsamt och rogivande är viktigt. För att få ett ombonat och mysigt sovrum ska du satsa på mjuka härliga textilier. Bädda gärna med filtar eller plädar och några gosedjur.

Att inreda ett mysigt sovrum till barn är inte speciellt svårt eller dyrt. Med enkla medel som textilier kan göra storartade förändringar. Hos https://www.nolhagahem.se/sv/articles/134/paslakan-barn hittar du massor med härliga påslakan för barn. Du kan också investera i ett mjukt fluffigt täcke och en bra kudde. Ett tips är att köpa dra-på-lakan för att underlätta bäddningen och för att hålla lakanet på plats. Om barnet är tillräckligt stort för att ha en egen önskan om motiv på påslakanet kan du låta hen vara med och välja ut ett eller två påslakanset. Välj gärna påslakan som är antingen GOTS-certifierad eller Öko–certifierad bomull. Då vet du att det inte finns några kemikalier i tyget. Om du har en bebis ska du välja lakan och påslakan för spjälsäng annars köper du den storleken som barnet har på sängen.

“Ett tips är att införskaffa en sänghimmel, det blir både mysigt och ombonat!” Läs mer om att inreda barnrum här

Barn gillar när det är ombonat

Barn tycker om när det är mysigt och ombonat när de ligger i sängen. Tillsammans med det fina sängkläderna kan du bädda med mysiga gosedjur och någon mysig pläd eller filt. För att göra det lite extra trivsamt kan du inreda med en sänghimmel. Det ger en väldigt mysig och rogivande stämning när barnet ligger i sängen. På golvet passar en fluffig och härlig ryamatta.