Låt ditt barn leva ett aktivt liv!

Allt fler barn väljer datorn framför lekplatsen och vännerna, se till att ditt barn inte hamnar i onlinefällan genom att främja socialt umgänge!

En studie i England har visat att tre av fem barn hellre väljer att stanna inomhus och titta på TV än att umgås med sina kompisar. Studien, som genomfördes anonymt i engelska grundskolor, påvisar även ett ökat asocialt beteende hos barnen genom resultatet att fyra av fem barn väljer sin dator framför sina vänner och övriga fritidsaktiviteter. Frågan som väckts av studien är vad du som förälder göra för att ditt barn ska socialisera med andra barn. Enligt studien utvecklas barnens sociala förmågor i tidig ålder och dessa måste underhållas för att ett barn ska förstå vikten av socialt umgänge. Ett bra tips till dig som är småbarnsförälder är att aktivera ditt barn tidigt och att välja utomhusaktiviteter i första hand.

Slarva inte heller med ditt barns kläder!

För att kunna spendera en heldag på lekplatsen är det viktigt att både du och ditt barn har ordentliga lekkläder och vettiga skor på er. Se till att välja slitstarka kläder så som jeans eller vanliga byxor med denimförstärkta knän. På footmall.se hittar du bra skor för både regn och solsken till både dig själv och ditt barn som gör looken komplett. Lekplatser är dessutom utmärkta platser för barnet att naturligt lära sig att socialisera med andra barn, vilket där görs genom enkla lekar och andra roligheter. Lekplatsen är, till skillnad från dataspel, ett bra forum för barnet att utveckla sin medkänsla genom enkla handlingar så som att dela med sig och låna leksaker av andra. För att aktivera sitt barn är det viktigt att vi föräldrar är med och leker. Lär ditt barn att använda sin fantasi genom till exempel att bygga sandslott i sandlådan och vänta med att introducera datorn eller surfplattan tills barnet har hunnit bygga upp sitt egna sociala nätverk. Ett barn kan bara vinna på att ha engagerade föräldrar så er relation vital för barnets utveckling. Glöm inte att ett aktivt och socialt barn är ett lyckligt barn!