Klä ut sig för att hitta sig själv

Barn i Ramones-T-shirtAtt ha barn är otroligt roligt. Ingen stund är någonsin lugn och det är alltid ett äventyr, i princip vad man än ska göra. Och det finns massor av härliga saker med en barndom där man verkligen bör ge allt så länge man är ung, med allt från lek och stoj till att klä ut sig i roliga outfits, eller varför inte som mamma eller pappa? På dn.se kan man läsa om Kalle som älskar att klä ut sig till prinsessa:

Kalle började klä ut sig till prinsessa när han var i treårsåldern. När familjen skulle gå på fest ville han göra sig lika fin som sin syster och mamma.

– Hans pappa hoppar in i duschen. Jag fixar och donar med håret, sminkar mig och målar naglarna. Det är klart att det är mycket roligare att vara med i det, säger Kalles mamma Lena.

Hon berättar gärna om sonens intresse för klänningar eftersom hon tycker det är viktigt att avdramatisera det. Många föräldrar har känt sig lättade när de träffat Kalle och sagt att deras söner också varit prinsessor. (Läs resten av artikeln här).

 

När man är så pass ung som barn är är det viktigt att de får uttrycka sig precis som de vill, och inte som någon norm säger. Och en del av det är att låta dem klä ut sig till vem och vad de vill, för att helt enkelt testa på känslan. På Doddes hemsida kan man hitta allt möjligt för utklädnad och annan rolig lek som passar alla barn, vem det än är.