Klä dig med stil även som gravid

Utbudet av barnkläder är i det närmsta oändligt, och det har bara växt och växt de senaste åren. Från att ha varit begränsat till enfärgade bodys, byxor och tröjor är barnklädesavdelningarna nu färgsprakande djungler med alltifrån klänningar i regnbågens alla färger till t-shirts, kjolar och overaller med olika tryck och prints och mössor med öron och vantar med päls. En marknad som inte hunnit lika långt, men som helt klart är på frammarsch, är mammakläderna. Från att ha varit ett hörn i klädbutikerna med stora, oformliga tält till toppar och klänningar har utbudet nu ökat och man kan följa trender och klä sig personligt även som gravid.

Tack vare babyboom och äldre förstföderskor har det hänt saker med mammakläderna. Plötsligt är de trendiga – och utbudet mycket större. – Marknaden har vuxit något enormt, säger Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet. Anna Nilsson pluggar till hälsopedagog och jobbar extra i mammaklädesbutiken Mums vid Grönsakstorget. För tre år sedan fick hon själv en son. – Bara sedan dess har mammaplaggen förändrats jättemycket. De har gått från att vara tantkläder till att vara så mycket mer. I dag följer de trenderna på ett helt annat sätt, de är väldigt lika de vanliga plagg man kan köpa på Vero Moda eller H & M. Man tänker också mycket mer på passformen i dag. Numera har till exempel byxorna ofta breda muddar upptill, vilket gör att de både är skönare och sitter bättre.

Nio viktiga månader kräver bra kläder

Utbudet av mammakläder på internet har också ökat och man kan hitta lyxiga plagg i sköna material som passar en gravidmage utmärkt. Det är helt klart värt att investera i bra kläder när man är gravid, det handlar trots allt om nio av de viktigaste månaderna i ens liv!