Hudvård för barn: solskydd

pexels-photo-261400Många vet vikten av att använda solskydd, men de flesta har inte koll på att det finns vissa råd att hålla sig till när det gäller barn och solen. Barn är trots allt inte vuxna och huden känsligare. Därför kräver det att vi skyddar barn extra noga mot solen under sommarens varmaste månader. Här ger vi dig tips och råd på området.

Barn ska faktiskt egentligen inte alls vistas i direkt solljus, men om så ändå blir fallet så är det extra viktigt att du bunkrar upp med olika solskydd och andra hudvårdsprodukter. Allt du behöver finns att köpa på www.hudoteket.se.

Barn bränner sig lättare än vuxna

Men faktum är också att solljus är nyttigt, det berikar oss med vitamin D. Många misstolkar dock detta med att det bra vistas länge i stark och direkt solljus, något som inte stämmer. Vistas du eller dina barn för länge i solen uppstår brännskador, första tecknet på detta är att huden blir röd och ömmar. Eftersom barns hus är tunnare än vuxnas så är det lättare för dem att brännas. För att undvika detta ska man undvika att vistas i solen när den är som starkast, alltså mellan klockan 11 och 15, läs mer här.

Solråd för yngre och äldre barn

Vårdguiden kan man läsa om att barn upp till ett års ålder är extremt känsliga i sin hud. Därför är det viktigt att klä barn i heltäckande kläder och solhatt, hålla barnet i skuggan eller inomhus när det är stark sol och använda solkräm med minst solskyddsfaktor 30. Men gärna faktor 50. Glöm inte att smörja händer och andra delar som inte täcks av kläder. Samma råd gäller för barn äldre än så, men i och med att barn i denna ålder är mer rörliga kan det vara bra att leka inomhus under solens starkaste timmar.

Solkrämen är inte så bra som du tror

Men solskyddet inte är komplett, det gäller att du har en hög faktor och smörjet på löpande under dagen. I ett en artikel från Nyheter24 visar man hur dåligt solskydd faktiskt kan vara om det inte används på rätt sätt.