Håll dig snygg under graviditeten

Det är inte alltid lätt att hitta kläder som en känner sig snygg i när man är gravid. Oavsett om man bara varit gravid i några månader, eller om man är i slutskedet av sin graviditet – så känner man sig alltid större än vad man är. Och det är ju också så, man bär på en människa, och den människa väger ju så klart. Samtidigt ska den människan ha mat, vilket gör att man äter mer. Att brösten blir större är också någonting som kan vara svårt när det kommer till mode. Man blir verkligen större och större hela tiden, och det är svårt att minnas att man en gång i tiden var nöjd med sitt utseende. Man ska dock inte deppa ihop när man är gravid. Det är någonting otroligt vackert i att bära ett barn, och det är ju trots allt bara nio månader av en livstid som man får dessa extra kilon. Istället för sörja sin gamla kropp, ska man omfamna sin nya.

Kvinna i högklackat

Här är några tips på hur en kan gå till väga:

  • Koncentrera dig på det som inte förändras. Naglar, hår och hy! Köp in dig på snyggt smink och börja utforska ditt ansikte. Visst kan kinderna ha blivit lite mer plufsiga, men det betyder inte att ditt ansikte har förändrats. Använd sminket för att lyfta fram dina drag och var kreativ. Naglarna är också desamma trots graviditet. Unna dig manikyr för att få naglarna riktigt snygga. När du ändå håller på – varför inte gå till frisören? Be henne eller honom göra någonting nytt – någonting som gör att du känner dig vacker igen.
  • Fokusera på fötter! När du står där i provrummet och testar klänning efter klänning, byxa efter byxa – samtidigt som ångesten över att inget sitter som det ska, se då ner på dina fötter. Fötterna är desamma, och de kan pyntas! Självklart kan fötterna svullna under en graviditet, och eftersom kroppen blir större är det också lätt att man får ont i fötterna. För att hitta en balans i bekvämt och snyggt, kan sandaler vara perfekt. Kika in på http://www.stylepit.se/kvinna/damskor/sandaler-dam för inspiration, och klicka sedan hem ett par skor som är både bekväma och snygga.
  • Ta en tur till solariet (se bara till att sola säkert och inte för mycket) eller köp in dig på lite brun utan sol. När man är brun känner man sig lätt lite snyggare, och det är också någonting som gör att man mår bättre under graviditeten.
  • Ta hjälp med shoppingen! När man känner att man inte är snygg, kan man lätt tro att det är värre än vad det är. Ta med dig en vän som du litar på när du shoppar, och låt henne eller honom avgöra om plagget sitter bra eller inte. Du kommer säkerligen hitta någonting om du kommer ifrån känslan av att vara tjock.
  • Sist men inte minst – se till kändisarna. Hur många kändisar har inte varit gravida men trots det supersnygga? Kolla bara på Kronprinsessan Viktoria!