Gravidmassage

Foglossning är egentligen ett ganska missvisande namn, eftersom inga fogar sitter löst. Däremot innebär en graviditet att din kropp under 9 månader förbereder sig på förlossning. Att kroppen mjukar upp bäcken under graviditeten gör helt enkelt förlossningen möjlig. Men visst gör det ont! Alla som har haft foglossning vet hur smärtsamt det kan vara. Många väljer att gå gravidmassage, och det tänker vi fokusera på att skriva om här.

Är du själv intresserad av att besöka en klinik som har specialister inom gravidmassage? Då rekommenderar vi dig att höra av dig till den här kliniken: http://www.massagestockholm.se/gravidmassage, de har nämligen specialister som vet vad man får och inte får göra när man masserar en gravid, och anpassar sin massage till din kropp.

Foglossning är ett av de vanligaste besvären en kvinna får under en graviditet. 1177 har en bra sida där du kan hitta exempel på vad du kan göra för att minska besvären. Det kan vara att undvika tryck på bäckenet. Variera alltid din ställning när du sitter eller står och försök hålla ryggen rak. Undvik trappor, eftersom de är påfrestande och det kommer göra att du får mer ont. Försök dock att fortsätta röra på dig, eftersom det är viktigt att hålla sig frisk när du är gravid (läs en guide om hur du kan göra här).

Stärk dig med massage 

En massör kan inte ta bort din bäckensmärta. Däremot kan den hjälpa dig att komma till ro, minska spänningar och annat som kan komma som en bieffekt av foglossningen. Sök dig till en massör som är specialiserad på gravidmassage. Den ska bland annat tänka på att:

  • Tar en mjukare massage efter vecka 12
  • Specialutbildade för gravidmassage
  • Möjlighet att ligga på sidan eller med gravidkudde

Tänk på att du är långt ifrån ensam. Charlotte Perelli går själv ut med att hon lider så mycket av foglossning att hon inte klarar av att varken sitta, ligga, stå eller sitta! Foglossning är mycket vanligt, och om du är förstagångsföderska kan du trösta dig med att besvären inte är bestående! Tvärtom går kroppen tillbaka till sitt normala jag efter graviditeten.