Exklusiva kläder till barn?

Flicka i finklänningAtt det går trender i kläder, och även bland barnkläder, är väl ingenting som förvånar någon. Man kan lätt se när man klickar in på en klädsajt som Stylepit att det finns kläder både för barn och för vuxna som följer nutida trender inom modevärlden. Det handlar dels om att smak och tycke förändras, men även handlar det om att mode anpassas efter hur världen runt omkring oss ser ut, och eftersom det blivit allt större med ett mer vuxet och avancerat mode för barn så sprids trender till barnkläder också! Och det finns en tydlig trend att barn och vuxna bär matchande kläder, det kallas för mini me-trenden! Svenska Dagbladet har skrivit en artikel om det som du kan läsa genom att klicka här, och man pratar bland annat om butiker i Stockholm som erbjuder mer exklusiva och moderiktiga barnkläder. De skriver bland annat:

En som var tidigt ute med att sätta en större modeprägel på barnkläder i Stockholm var Camilla Ledin, som för fem år sedan öppnade egna butiken Milla Milano. Med leopardmönster, kaninpälsar och skinnmockasiner var hon enligt henne själv bland de första att sälja mode med ett mer “vuxet” uttryck till barn.
– I början var jag nervös att svenskarna inte skulle vara redo, men de var så modiga som jag hade hoppats. Många var trötta på H&M, Lindex och Polarn o Pyret så det var tacksamt att öppna då, säger Camilla Ledin.

 

Det är inte så konstigt att det här blir populärt, men man bör även fundera över vad som är effektivt och praktiskt för barnen – en dyr klänning till en liten flicka som tycker om att klättra i träd och svinga sig i gungor, eller ett par kostsamma chinos till en pojke som älskar att måla och kladda med färg kanske är något man måste fundera över både en eller två gånger!