Barnkläder och ekonomi

Alla småbarnsföräldrar inser en sak: det är dyrt att skaffa barn. Och vad är det som sticker iväg mest i kostnad? Jo, alla barnkläder som används ena dagen men är för små den andra. Så hur ska man klä sina barn och samtidigt inte låta kostnaderna bli alltför höga? Vi har svaret!

barnkläder galgar

Att man som förälder har många utgifter när det kommer till sina barn råder det ingen tvekan om. Men det finns knep man kan ta till för att sänka dessa kostnader och det handlar främst om att faktiskt tänka just ekonomiskt. Och vad är det som kostar mest pengar? Jo, barnkläderna under barnens första år då de växer så att det knakar och tröjan som passade perfekt för en vecka sedan är på tok förliten idag. Därför gäller det att tänka smart när det kommer till hur och var man handlar sina kläder. Till exempel finns billiga klädbutiker online såsom hos Strössel vars hemsida är www.strossel.nu där man kan göra riktiga fynd och om man har flera barn kan man även låta de yngre ärva de äldre barnen eller kanske anordna bytesdagar med grannskapet. Men en annan smart sak är även att shoppa secondhandkläder – och det finns flera sätt att göra detta på.

Att handla secondhand

När det kommer till att handla secondhand är det lokala loppisar som kan vara rena guldgruvan att göra sig av med gammalt “skräp”. Där kan man såväl sälja sina gamla saker och urvuxna kläder för att tjäna en slant samtidigt som man kan använda den inkomsten till att handla nytt till sig själv och sina barn. Till exempel skriver Dagens Nyheter om hur man exempelvis kan hitta allt från kläder och skor till leksaker, smycken och porslin. Och på loppis är priset varierat vissa säljer upp till hundralappen samtidigt som andra säljer dyrare än så – så det gäller att hålla ögonen öppna om man vill hitta riktiga kap!

Att tänka på om loppisar

  • Undvik impulsköp – ska ni köpa kläder till baren är det, det ni ska titta på och inte en ny kaffebryggare eller en maskin till pappa.
  • Kontrollera plagget innan köp – vissa som ställer ut på loppisar har inte helt rent mjöl i påsen så att säga, så kontrollera sömmar slitage och så vidare innan ni betalar det begärda priset.
  • Våga pruta – priser är alltid i överkant på loppis och det är därför okej att pruta, för sanningen är att de flesta vill bli av med sakerna oavsett vad de får betalt.